Ben jij een adviseur met expertise in energiebesparing en verduurzaming van vastgoed? Werk mee aan het ontzorgingsprogramma voor maatschappelijk vastgoed in Groningen! Flexibele uren, uitdagende opdrachten en samenwerking in een pool van experts. Reageer voor 15 mei 2024!
Situatie- en opdrachtbeschrijving Ter uitbreiding van ons team zoeken we adviseurs voor de fasen 2 en 3 van het ontzorgingsprogramma. Samen met de huidige adviseurs leveren zij de benodigde expertise voor de verschillende doelgroepen binnen het ontzorgingsprogramma en samen gaan werken in een ‘adviseurs-pool’.
We zoeken adviseurs die gezamenlijk de benodigde expertise kunnen leveren voor de verschillende doelgroepen binnen het ontzorgingsprogramma en samen gaan werken in de bestaande ‘adviseurs-pool’.
Deze aanpak betekent dat verschillende adviseurs samenwerken onder regie/aansturing van de coaches en de projectleider van de provincie. We maken vooraf afspraken over welke adviseurs op welke expertises/doelgroepen ingezet gaan worden. Daadwerkelijke inzet gebeurt transparant en in goed overleg, waarbij we er naar streven de adviseurs zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen binnen hun expertises.
Zoals hiervoor uitgelegd kan deze opdracht aan meerdere professionals (zelfstandigen en/of van verschillende bureaus) gegund worden.
Aantal advies-uren per week
Het aantal advies-uren per week is afhankelijk van het aantal deelnemende instellingen aan het ontzorgingsprogramma en de snelheid waarmee zij stappen kunnen zetten. De raming is gemiddeld 3 dagen per week.
De planning, inzet en verdeling (tussen de adviseurs) van uren wordt bepaald in gezamenlijk overleg tussen/met de provincie (coach/projectleiding), de maatschappelijke instelling/gebouweigenaar en de adviseur. Dit betekent dat er geen minimum aan uren per week per adviseur gegarandeerd kan worden. Daarom vragen wij flexibiliteit ten aanzien van planning en inzet van de het geboden advies. Omdat het aantal uur inzet mede wordt bepaald door de snelheid waarmee een instelling stappen kan zetten, kan het aantal uur per week/maand fluctueren. Facturatie gebeurt op basis van het werkelijke aantal besteedde uren. Dit wordt gerapporteerd aan en gecontroleerd door de coaches en de projectleiding.
Organisatiebeschrijving Wij zetten ons in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers! De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein. Maar dit doen wij niet alleen. We werken samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hard aan alle uitdagingen waar we in Groningen voor staan. Zo verzilveren we kansen op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie.
Al ruim 400 jaar zetten we ons in voor Groningen. Door te zorgen voor onze natuur, landschap en woningbouw. Maar ook door wegen aan te leggen en te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties zodat het culturele aanbod in Groningen levendig blijft. Er zijn subsidies voor het bedrijfsleven en ondernemers, om ze te helpen innoveren en verduurzamen.
Werken bij ons
Met onze vakkennis, betrokkenheid en liefde voor het gebied zorgen we er voor dat Groningen een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Wij werken allemaal met passie voor de samenleving. Dat vind je ook terug in de werksfeer. We werken veel samen om doelen te bereiken. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met collega's werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe maar vooral uitdagende omgeving. Geen dag bij de provincie is hetzelfde!
Het ontzorgingsprogramma verduurzaming maatschappelijk vastgoed
Het landelijke programma ter bevordering van het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed biedt de kans voor kleine vastgoedeigenaren om ondersteuning te krijgen bij de uitwerking van de mogelijkheden om hun vastgoed te verduurzamen. Op basis van de Regeling specifieke uitkering (SPUK) Ontzorgingsprogramma Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed van het Ministerie van BZK, heeft de provincie Groningen haar eigen ontzorgingsprogramma opgezet en wordt daarbij ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Gevraagde expertises en competenties Communicatieve vaardigheden: In staat tot het overdragen en ontvangen van boodschappen in woord, geschrift en/of non-verbaal, zowel binnen als buiten het project. Kan goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners met verschillende belangen en in staat zijn om mensen mee te nemen.
Adviesvaardigheden: Proberen iets in een organisatie te veranderen of te verbeteren, zonder dat over directe macht of middelen wordt beschikt.
Verbinden (gericht op samenwerking): In staat relaties op te bouwen, te onderhouden, diverse partijen bij elkaar te brengen en draagvlak te creëren. Raadplegen en anderen betrekken, informeert anderen proactief en stemt af met anderen. Goed samenwerken in een team.
Resultaat- en oplossingsgericht: Formuleert doelstellingen helder, concreet en meetbaar en maakt duidelijke afspraken. Houdt zicht op de voortgang, rapporteert en informeert daarover. Denkt vooruit. Spant zich actief in om concrete resultaten en/of doelstellingen te halen. Daarbij makkelijk inspelen op veranderende omstandigheden en past het gedrag daaraan aan.
Flexibiliteit: Verwacht wordt dat de adviseur in staat is om binnen "gelimiteerde tijd" zijn/haar werkzaamheden uit te voeren en verwacht wordt dat hij/zij aan "verwachtingenmanagement bij partijen" doet over de ondersteuning die geboden kan worden.
Vereisten en criteria Minimaal een afgeronde opleiding op minimaal MBO 4 niveau; Uurtarief maximaal € 125,00 uur exclusief BTW, inclusief reiskosten woon-werk; Je bent onafhankelijk. Dit betekent dat je zelf niet betrokken wordt in het vervolg (advies-/facilitatortraject), geen directe banden hebt met leveranciers en geen vergoedingen ontvangt van leveranciers voor het aandragen van klanten; Aantoonbare werkervaring met energiebesparingstechnieken en/of verduurzamingstechnieken en de financiële - en technische effecten daarvan (45 punten); Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met (maatschappelijk) vastgoed en verduurzamen van (maatschappelijk) vastgoed (45 punten); Aantoonbare kennis van de doelgroepen en het vastgoed in de provincie Groningen en beschrijft dit in het aanbod (10 punten). Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u/ de door u aangeboden kandidaat aan bovengenoemde punten voldoet; Bij gelijke geschiktheid van kandidaten wordt het uurtarief meegenomen in de overweging.