Situatie- en opdrachtbeschrijving Wat ga je doen?
Je vervangt een collega, die met zwangerschaps-, bevallings- en ouderschapsverlof is.
Een gezonde agrarische bodem draagt bij aan schoon en voldoende water, het herstel van biodiversiteit, de omslag naar een duurzame voedselproductie en het beperken van en het aanpassen op klimaatverandering.
Regionaal Water- en Bodemprogramma (RWP) in lijn met landelijke ontwikkelingen, het principe van doelsturing verder uit te werken met behulp van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI-K-traject).
BBWP beloningssystemen te ontwikkelen, waarmee agrariërs die bijdragen aan een vitale bodem en schoon en voldoende water beloond worden, zoals de Biodiversiteitsmonitoren melkvee en akkerbouw.
Hierbij zijn verschillende collega’s en externe partijen betrokken. Samen met een collega van het programma Landbouw & Voedsel zorg je voor de coördinatie en onderlinge afstemming van de verschillende trajecten rondom het BedrijfsBodemWaterPlan (BBWP), de Biodiversiteitsmonitoren (BM) en de landelijke KPI-ontwikkeling.
Je zorgt daarbij voor een goede afstemming met andere teams binnen het programma Water & Bodem en met aangrenzende programma’s zoals Natuur en Stikstof.
Afhankelijk van de nog beschikbare tijd, ben je ook inzetbaar voor andere projecten binnen het team Vitale Bodem, zoals:
Adviseren van gemeenten over het meenemen van bodemvitaliteit en het principe van ‘bodem’ sturend bij de ruimtelijke planvorming. Samenwerken met externe partijen aan het opzetten van verschillende pilots rondom het gebruiken van (berm-)maaisel als bodemverbeteraar. Deelnemen aan de begeleidingscommissie van het project Circulair Terreinbeheer. Met wie werk je samen?
Je komt te werken in het team Vitale Bodem. Het team Vitale Bodem maakt onderdeel uit van het programma Water & Bodem. Je werkt samen met de directe collega’s binnen het Programma Water & Bodem, maar ook met medewerkers uit andere programma’s zoals Landbouw & Voedsel, Natuur en Milieu. Externe partijen waar je mee samenwerkt zijn andere provincies, rijksoverheid, Waterschappen, agrarische brancheorganisaties, kennisinstellingen, agrarisch bedrijfsleven en gemeenten.
Vereisten en criteria Eisen: Procesgericht en relatiegericht Inhoudelijk in staat om mee te praten over thema’s als bodem, landbouw, natuur en klimaat Sterk in je schoenen staan en goed kunnen afstemmen met alle belanghebbende partijen Hoofdzaken van bijzaken kunnen scheiden Mensen zowel intern als extern kunnen verbinden en motiveren Goed in staat om externe netwerken op te bouwen en te onderhouden Ruime ervaring met projecten op het gebied van kpi-ontwikkeling, doelsturing, bodem en landbouw Gunningscriteria: Ervaring: 3-5 jaar aantoonbare werkervaring als trekker en uitvoerder van projecten met meerdere partners binnen de agrofood sector of bodemwereld (15%) >5 jaar aantoonbare werkervaring als trekker en uitvoerder van projecten met meerdere partners binnen de agrofood sector of bodemwereld (30%) Opleiding: Geen afgeronde WO-opleiding in een voor de functie relevant vakgebied (1%) Afgeronde WO-opleiding in een voor de functie relevant vakgebied (10%) Kennis: Geen relevante kennis van bovengenoemde items (1%) Relevante kennis van bovengenoemde items (20%) Interview: Zienswijze en visie op de betreffende functie/werkzaamheden (maximaal 10%) Match met het team (maximaal 5%) Competenties verbindend, doortastend, bestuurlijk sensitief, hoofd van bijzaken kunnen scheiden, communicatief vaardig (maximaal 10%)