Ben jij een front-end ontwikkelaar met ervaring in Linked Open Data, IIIF en Web annotations? Heb je affiniteit met historisch kaartmateriaal? Dan hebben wij een uitdagende opdracht voor jou! Lees verder en reageer voor 20 december.
Situatie- en opdrachtbeschrijving HisGIS-project Voor het HisGIS-project willen we de kaart-collectie van het oorspronkelijk kadaster anno 1832 op een duurzame manier ontsluiten, voorzien van alle georeferentie-informatie die beschikbaar is. Deze informatie moet ontsloten worden als geografische WebAnnotations voor een IIIF-collectie, volgens de internationale standaard van de IIIF Georeference Extension; https://iiif.io/api/extension/georef/
Onderdelen Weergave van het georeferentie-residu volgens kleinste-kwadraten vereffening van een gelijkvormigheidstransformatie van de GCP's. Omzetten van legacy-georeferentie in world-files naar WebAnnotations volgens bovengenoemde extensie. Het warpen van de kaarten met de Canvas API in een browser. Implementeren van een geocoder gebaseerd op de World Historical Gazetteer. Het opnemen van de keuze voor een target-projection voor de ingevoerde GCP's. Documentatie Organisatiebeschrijving Het KNAW Humanities Cluster Het KNAW Humanities Cluster staat voor innovatief en interdisciplinair onderzoek in de geesteswetenschappen en erfgoedwereld. Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse geschiedenis en cultuur, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.
Bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster Het bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster heeft de bedrijfsvoering ondergebracht in een centraal bedrijfsbureau en ondersteunt deze drie instituten, alsmede het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) in hun bedrijfsvoering. Het HuC beschikt over een gezamenlijke afdeling Digitale Infrastructuur, een Digital Humanities Lab en NLLab.
Afdeling Digitale Infrastructuur De afdeling Digitale Infrastructuur (DI) van het KNAW Humanities Cluster bouwt duurzame infrastructuur voor innovatief geesteswetenschappelijk onderzoek in Nederland en daarbuiten. Op die manier ondersteunt DI de onderzoekers van het Humanities Cluster. De in projecten gerealiseerde infrastructuur zijn open source en volgens de FAIR-principes beschikbaar voor alle geesteswetenschappelijke onderzoekers, research software engineers, het onderwijs en de erfgoed sector. Tot slot stelt de afdeling DI met partners (inter)nationale standaarden vast en neemt de afdeling een centrale rol in bij het beheer van websites, tools en digitale collecties voor het Humanities Cluster.
Gevraagde expertises en competenties Front-end ontwikkeling De kandidaat moet aantoonbare werkervaring hebben met front-end ontwikkeling. Dit is een knock-out criterium.
Technieken De kandidaat moet ervaring hebben met technieken zoals Linked Open Data, IIIF en Web annotations. Dit is ook een knock-out criterium.
Kennis van geografische systemen De kandidaat moet aantoonbare kennis hebben van geografische systemen. Dit is een ander knock-out criterium.
Georeferentie met hoge kwaliteitseisen De kandidaat moet ervaring hebben met georeferentie die voldoet aan hoge kwaliteitseisen wat betreft precisie. Dit is het laatste knock-out criterium.
Affiniteit met historisch kaartmateriaal c.q. historische landmeetkunde De kandidaat moet aantoonbare affiniteit hebben met historisch kaartmateriaal of historische landmeetkunde. Dit is een gunningscriterium.
Ervaring met publieksvriendelijke oplossingen De kandidaat moet ervaring hebben met het maken van oplossingen die niet alleen technisch zijn, maar ook vriendelijk voor het publiek. Dit is een ander gunningscriterium.
Ervaring met geografische webannotaties De kandidaat moet minimaal 1 jaar ervaring hebben met het verwerken van geografische webannotaties. Dit is het laatste gunningscriterium.
Competenties Uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel richting mede-ontwikkelaars als richting gebruikers) Goede teamspeler Initiatiefrijk Kennis van recente digitale ontwikkelingen in de erfgoedsector en geesteswetenschappen Vereisten en criteria Vereisten / knock-outcriteria Aantoonbare werkervaring met front-endontwikkeling Aantoonbare werkervaring met technieken als Linked Open Data, IIIF en Web annotations Aantoonbare kennis van geografische systemen Aantoonbare werkervaring met georeferentie met hoge kwaliteitseisen wat betreft precisie Uiterlijk beschikbaar per 2 januari 2024 Gunningscriteria (weging) Aantoonbare Affiniteit met historisch kaartmateriaal c.q. historische landmeetkunde (35 punten) Aantoonbare werkervaring met het maken van publieksvriendelijke oplossingen (niet enkel technische backend) (30 punten) Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het verwerken geografische webannotaties (35 punten)